Βοήθεια και Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να εγκαταστήσω την εφαρμογή hive?

Για να κατεβάσεις την εφαρμογή της hive κάνε κλικ εδώ ή απλώς κάνε αναζήτηση για "hive scooter" στο App Store ή το Google Play.

Πώς μπορώ να βρω ένα hive?

Κατέβασε την εφαρμογή και κάνε εγγραφή. Ο χάρτης θα σου δείξει ποιο hive είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου. Αν δεν βρίσκεις διαθέσιμα κοντά σου, απλώς κάνε σμίκρυνε το χάρτη και ψάξε τις κοντινές σου περιοχές.

Πώς ξεκλειδώνω ένα hive?

Για να ξεκλειδώσεις το hive σου, άνοιξε την hive εφαρμογή και σκάναρε τον κωδικό QR χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού σου ή βάζοντας τον 5ψήφιο αριθμό που φαίνεται κάτω από το QR του πατινιού.

Πώς ξεκινάω τη βόλτα μου με τo hive?

Για να ξεκινήσεις, βάλε στο πατίνι το ένα σου πόδι και με το άλλο πόδι δώσε ώθηση για να ξεκινήσει το πατίνι να κινείται. Βάλε και το άλλο σου πόδι πάνω στο πατίνι ώστε να ισορροπήσεις, και ύστερα πάτησε το δεξί μοχλό (γκάζι) ώστε να αυξήσεις την ταχύτητά σου. 

Σημείωση: Για να στρίψεις, μετακίνησε το βάρος του σώματός σου και στρίψε ελαφρά το τιμόνι.

Πώς ελαττώνω ταχύτητα και πώς φρενάρω με το hive?

Για να ελαττώσεις ταχύτητα και να φρενάρεις, άφησε το γκάζι (δεξιός μοχλός) και πάτησε μαλακά το φρένο (κόκκινος μοχλός). Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το ποδόφρενο, που βρίσκεται στην πίσω ρόδα του hive.

Μπορώ να παρκάτω χωρίς να τερματίσω τη διαδρομή μου?

Μπορείς να παρκάρεις το hive σου προσωρινά, χωρίς να χρειάζεται να τερματίσεις τη διαδρομή σου και να ψάχνεις για νέο hive. Απλώς πάρκαρε το πατίνι σου και στην εφαρμογή επίλεξε "Λειτουργία Παρκαρίσματος". Για να συνεχίσεις τη βόλτα σου, πάτα την κλειδαριά στην εφαρμογή. Μπορείς να παρκάρεις το πατίνι σου για 30 λεπτά.

Πώς τερματίζω τη διαδρομή μου?

Πριν τερματίσεις τη διαδρομή σου, σιγουρέψου πως έχεις αφήσει το hive σου σε προσβάσιμη εφαρμογή και δεν εμποδίζει πεζόδρομους, γκαράζ, ράμπες κλπ. Στη συνέχεια επίλεξε "Τέλος Διαδρομής" στην εφαρμογή.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα hive?

Όποιοσδήποτε έχειι κινητό Android ή iPhone και είναι ΑΝΩ των 18 ετών.

Ποιά είναι η μέγιστη ταχύτητα ενός hive?

Η ανώτερη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει ένα hive 20 χλμ/ώρα 

Πού μπορώ να οδηγήσω ένα hive?

Χρησιμοποίησε ποδηλατόδρομους, και πάντα μείνε στη δεξιά λωρίδα. Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απαγορεύεται να οδηγείς σε πεζοδρόμια, χώρους αποκλειστικά για πεζούς και στους λεωφοριόδρομους.

Πρέπει να φοράω κράνος?

Σε συμβουλεύουμε να φοράς κράνος. Σου συνιστούμε να οδηγείς με ασφάλεια και σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της πόλης.

Τι πρέπει να κάνω πριν ξεκινήσω τη διαδρομή μου?

Πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου με το hive, σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία ελέγχου προκειμένου να βεβαιωθείς πως όλα λειτουργούν σωστά: 

  • Έλεγξε τα φρένα 

  • Έλεγξε τα φώτα

  • Έλεγξε τα λάστιχα

  • Έλεγξε πως το hive σου δεν είναι κατεστραμμέν

Αν βρεις hive που έχει υποστεί φθορές ή δεν δουλεύει, σε παρακαλούμε να το αναφέρεις στο help@ridehive.com

Πόσα άτομα μπορούν να οδηγήσουν ένα hive?

Κάθε hive είναι αποκλειστικά για ένα άτομο. Τα ηλεκτρικά πατίνια δεν είναι φτιαγμένα για να χρησιμοποιούνται από περισσότερα από ένα άτομα (μέγιστο βάρος: 100 κιλά)

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το hive μου σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες?

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το hive σου ακόμα και όταν βρέψει, αρκεί να μην βρέχει καταρρακτωδώς ή να μην έχεις περιορισμένη ορατότητα λόγω του καιρού. Ωστόσο, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στους δρόμους που γλιστράνε, καθώς και στους ποδηλατόδρομους.

Πού μπορώ να παρκάρω το hive μου?

Μπορείς να παρκάρεις το hive σου οπουδήποτε, αρκεί να είναι εντός του χάρτη μας, καιι φυσικά να μην εμποδίζει πεζοδρόμια, γκαράζ, ράμπες κλπ.

Τι άλλο θα πρέπει να προσέξω?

Μην οδηγείς πάνω από κακοτεχνίες δρόμων ή σαμαράκια ελάττωσης ταχύτητας με μεγάλη ταχύτητα. Πρόσεξε την ταχύτητά σου όταν οδηγείς σε κατηφορικό δρόμο. Χρησιμοποίησε και τα δυο φρένα όταν οδηγείς με μεγάλη ταχύτητα. Μην πατάς τη σκανδάλη ταχύτητας (γκάζι) όταν περπατάς με το πατίνι. Μην γυρνάς το τιμόνι απότομα όταν οδηγείς με μεγάλη ταχύτητα. Μην περνάς από λακούβες ή άλλα σημεία των οποίων η στάθμη του νερού είναι μεγαλύτερη από 2 εκατοστά. Μην αφήνεις τα χέρια σου από το τιμόνι ενώ οδηγείς. Μην οδηγείς μόνο με το ένα χέρι στο τιμόνι. Μην ανεβοκατεβαίνεις σκάλες και μην πηδάς πάνω από εμπόδια κάθε είδους. Μην οδηγείς και χρησιμοποιείς το κινητό σου την ίδια στιγμή. 

Τι κάνω αν στο hive μου τελειώσει η μπαταρία?

Σταμάτησε το πατίνι και πάτα "Τέλος Διαδρομής" στην εφαρμογή. Έπειτα προσπάθησε να βρεις ένα hive κοντά σου και να ξεκινήσεις μια νεα βόλτα. Μην προσπαθήσεις να φορτίσεις μόνος σου το πατίνι, μόνο οι εκπαιδευμένοι εκπρόσωποί μας μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. 

Πρέπει να πληρώσω για να κατεβάσω την εφαρμογη?

Όχι, είναι εντελώς δωρεάν.

Πώς μπορώ να δω το ιστορικό των διαδρομών μου?

Μπορείς να δεις το ιστορικό των διαδρομών σου επιλέγοντας "Οι διαδρομές μου" από το μενού.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος?

Αν εμπλακείς σε ατύχημα από το οποίο προκλήθηκε βλάβη σε σένα, σε άλλους ανθρώπους ή στο hive σου, επικονώνησε με το Τμήμα Υποστήριξης στο help@ridehive.com. Αν σου συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα επικοινώνησε με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Εφόσον είσαι ασφαλής και έχεις επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο +351 308 810 140.

 

 

Τιμές και πληρωμές

Πόσο πρέπει να πληρώσω για να κάνω βόλτα με το hive μου?

1€ για να ξεκλειδώσεις το hive και 0,15€ για κάθε λεπτό διαδρομής 

Πώς πληρώνω?

Βάλτε τα στοιχεία της πιστωτικής σου κάρτας στην εφαρμογή για να πληρώσεις για τις βόλτες σου. 

 

 

Απόρρητο

Γιατί πρέπει να μοιραστώ την τοποθεσία GPS με το hive?

Σου ζητάμε πρόσβαση στην τοποθεσία σου ώστε να μπορείς να βρεις το κοντινότερο σε σένα hive 

Γιατί να δώσω στη hive πρόσβαση στην κάμερά μου?

Σου ζητάμε πρόσβαση στην κάμερά σου ώστε να μπορείς να ξεκλειδώνεις το hive σου μέσω του QR code

 

 

Χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια?

Δεν βρήκες απάντηση στην ερώτησή σου?

Μη διστάσεις να στείλεις το μήνυμά σου στο help@ridehive.com